Skolbesök

Få inspiration till din undervisning
Vi besöker kostnadsfritt ditt arbetslag/skola t.ex. under ett lärarmöte. Välj mellan tre alternativ för vårt besök: föreläsningsfilm, presentation av ett läromedel eller uppstart efter inköp av ett läromedel. Till besöket tar vi med fikabröd och en miniutställning. Vi har både fysiska som digitala skolbesök beroende på plats och datum. Liquid error (templates/page.series line 76): comparison of String with 0 failed
Få inspiration till din undervisning

Vill ni ha fortbildning inom ämnen som rör undervisning? Vi har ett flertal föreläsningsfilmer med externa och välkända namn inom skolans värld. 

Boka ett skolbesök och välj mellan följande filmer:

Boka ett skolbesök

Läsutveckling och läsglädje – Katarina Herrlin

Få argument och praktiska verktyg för att främja läsglädje och läsutveckling. Katarina Herrlin guidar dig genom den aktuella forskningen samt belyser vilka utmaningar och möjligheter detta skapar för dig som lärare. Få nycklar till att bygga språkförståelse, utveckla ordkunskap och förbättra ordavkodning.

En interaktiv läsmetod – Katarina Herrlin

Att kombinera ljudmetod och helordsmetod vid läsinlärningen har visat sig vara en framgångsmodell. Men hur gör man? Lyssna till Katarina Herrlin, universitetslektor i didaktik inom läs- och skrivutveckling – när hon berättar om den interaktiva läsmodellen och hur den går hand i hand med skrivandet.

Flerspråkiga barns lärandevillkor – Anniqa Sandell Ring

Möter du flerspråkiga elever i ditt läraruppdrag? Genom en ökad kunskap kan du stärka kvaliteten på undervisningen så att flerspråkiga elever får bästa möjliga utbildning under de första åren i skolan. Anniqa Sandell Ring ger exempel på hur du kan arbeta med elevers språk- och tankeutveckling.

Elever i matematiksvårigheter – Johanna Bolling

Matematiksvårigheter är vanligt förekommande och det är viktigt att lärare har verktyg för att stötta på bästa möjliga sätt. Vilka orsaker finns det och hur kan du hjälpa eleven? Få praktiska verktyg och tekniker hur skolan kan hjälpa dessa elever av Johanna Bolling.

Kooperativt lärande – Johanna Bolling och Moa Ahrnbom

Johanna Bolling och Moa Ahrnbom berättar om hur du kan använda kooperativt lärande för att skapa ett samarbetande klassrum med delaktiga och aktiva elever och hur det blir en del av värde­grundsarbetet. Få tips om klassrumsmöblering, skapa grupper, ge eleverna olika roller och mycket mer.

Bråkgiraffen – det alla borde veta om bråk - Ola Helenius

Trots att bråkuttryck finns överallt vet vi att många elever har svårt att hantera dem. Ola kommer i föreläsningen synliggöra och förklara några problem med den traditionella undervisningen av bråkbegreppet. Dessa problem rör definitionen, valet av situationer, sekvenseringen av operationer, och valet av representationer.

Let's talk – Mia Smith

Vill du få tips och inspiration om hur du kan möta elevernas önskan att prata mer och bättre engelska? Lyssna på Mia Smith, som genom goda rutiner lyckas engagera alla från början och få trygga, pratglada elever. Hon delar med sig av konkreta och roliga pratövningar som du kan använda direkt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad, få prova-på-övningar och bli inspirerad med Majemas nyhetsbrev.